Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Откриха рафтинг сезона на Струма

4
Снимка: архив

Новият рафтинг сезон официално беше открит с демонстрационни спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Инструкторите се надяват на отличен сезон, благодарение на по-високите температури и меката зима. Първото спускане за сезона започна рано сутринта, предимно с опитни рафтинг инструктори, чиято първа задача е да огледат и обезопасят 12-километровото трасе по коритото на реката. Не липсваха и ентусиасти от всички краища на страната, които чакаха реда си да се спуснат по бързеите на Струма.

Още от категорията

Българин от САЩ със златен медал на Световната купа по спортна гимнастика

Еди Пенев спечели златен медал на земя от световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Живеещият и трениращ в САЩ българин изпълни на висота съчетанието си, за което получи оценка от 14.366 точки. Тя го изкачи на най-високото..

публикувано на 27.05.23 в 16:35

Етрополе е домакин на народни борби

Старопланинският град Етрополе днес ще бъде домакин на народни борби. Схватките започват от 10 часа на местния стадион „Чавдар“. В надпреварата сили ще премерят и някои от българските национали. Схватките ще бъдат в пет възрастови групи - деца,..

публикувано на 27.05.23 в 06:30
Нирмал Пурджа

София се готви за среща с алпиниста Нирмал Пурджа

Световноизвестният алпинист Нирмал Пурджа ще пристигне в София и ще говори за първи път пред българска публика. Това ще се случи в София на 8 юни, съобщава сайтът 360mag. Нирмал Пурджа придобива популярност с най-голямото си достижение – изкачването на..

публикувано на 26.05.23 в 06:10