Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прибират се и последните задържани български капитани и моряк в Румъния

Снимка: БТА

Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца вече са в България. Другите четирима ще се приберат в неделя, съобщи за БТА българският посланик в Румъния Радко Влайков. Капитаните и един моряк са останали, за да запечатат трите кораба. Риболовните съдове са задържани с прокурорска заповед, докато тече съвместна проверка на българските и румънските власти, за нерегламентиран улов на акула. Влайков добави, че близки на моряците са пристигнали в Констанца и са донесли дрехи за тях.

Корабите са задържани вечерта на 23 март, на 50 мили източно от Констанца, след като са били спрени за проверка. Случаят се разследва от бреговата охрана и е образувано наказателно производство за бракониерство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отдъхваме си след летните жеги

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа..

публикувано на 31.08.24 в 18:30
Ед Шийрън

66 хил. души очакват тази вечер Ед Шийрън на столичния национален стадион

Британската звезда Ед Шийрън излиза тази вечер на специално подготвена 360 градусова сцена на Националния стадион “Васил Левски” в София, за да изпълни своите хитове пред 66 хил. свои почитатели. Шоуто на музикалния поп идол, който гостува у нас на..

публикувано на 31.08.24 в 16:52

Евростат: 44% от българите не могат да си позволят едноседмична почивка извън дома

България заема второ място след Румъния сред страните в Европейския съюз по фактора “Неспособност на хората да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома” на Евростат. Данните показват значителни неравенства и дисбаланси във възможностите на..

публикувано на 31.08.24 в 11:12