Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Обявиха наградите на "София филм фест"

Режисьорът на филма „Червените обувки“ Карлос Айхелман Кайзер с голямата награда на фестивала
Снимка: БТА

Филмът "Червените обувки", продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на "София филм фест". Лентата взима приза "София – град на киното" за най-добър филм в международния конкурс, съобщават от "Арт фест". Режисьор на "Червените обувки" е Карлос Айхелман Кайзер.

Журито в което влизат Милчо Манчевски (Северна Македония), Агнешка Смочинска (Полша), Александра Кочеф (САЩ), Милена Кънева (България-Италия) и Владимир Пенев (България) връчи голямата награда на "Червените обувки" за "простата история, фокусирана върху човечността, за уменията на авторите на филма, благодарение на които той е оригинален и уникален".

Специалната награда на журито е за филма "Щипка карамфил" на режисьора Бекир Бюлбюл, продуциран от Турция-Белгия. Призът за режисура е присъден на Василис Кацупис за филма "В капан". 

БНР подкасти:

Още от категорията

Изложба припомня за нобеловия лауреат Сантяго Рамон и Кахал

Изложба, посветена на 170-ата годишнина от рождението на носителя на Нобелова награда за медицина  Сантяго Рамон и Кахал (1852 –1934 г.), беше открита днес в Централното фоайе на БАН в присъствието на испанския посланик у нас Алехандро Поланко и на..

публикувано на 05.06.23 в 16:22

Теодор Ушев представя ретроспективна изложба във френския град Анси

Голяма ретроспективна изложба на световноизвестния български аниматор и режисьор Теодор Ушев ще бъде отворена за посетители от днес в средновековния замък в Анси. “Материя на паметта” ще продължи до 2 октомври т.г. и в нея в 18 огромни зали ще бъдат..

публикувано на 02.06.23 в 11:49

Зорница Славова и С-МО спечелиха песенния конкурс на БНР „Пролет 23“

Зорница Славова и C-MO получиха Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`23". Сред 12-те финални песни победителят в 54-тото издание на музикалното състезание, спечели вота на журито с песента "Избори". Музиката, текста и..

публикувано на 01.06.23 в 08:35