Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бъдещето на природния газ в Югоизточна Европа обсъждат в София

Снимка: Pixabay

Кръгла  маса на тема "Бъдещето на природния газ в Югоизточна Европа: диверсификация и извеждане от енергийния микс" организира на 28 март в София Центърът за изследване на демокрацията.

Ще бъде представен анализ на дългосрочните визии за сигурността на доставките на природен газ и перспективите за ускоряване на енергийния преход и намаляването на потреблението на газ в България, Румъния и Гърция. Сред обсъжданите въпроси ще са най-ефективните стратегии за пълно елиминиране на енергийната зависимост от Русия.

Във форума ще участват водещи европейски и американски експерти, сред които онлайн Джефри Пайът, помощник-държавен секретар на САЩ по енергийните въпроси, Димитри Лалас, старши съветник на гръцкия енергиен институт и Раду Дудау, съосновател и директор на румънския енергиен институт.

БНР подкасти:

Още от категорията

Бизнес, синдикати и очаквания към новото правителство на България

Народното събрание прие единодушно на първо четене решение за удължаване на срока за събиране на приходи, извършване на разходи и предоставяне на трансфери от държавния бюджет до приемане Бюджет за 2023 г. Очаква се окончателното решение да бъде..

публикувано на 09.06.23 в 11:21

Над 31% от производството на ток у нас са резултат на соларните паркове

Огромният интерес към слънчевата енергия в България може да се обясни с високите цени на тока, както и с несигурността на пазарите, особено след избухването на военния конфликт в близост. Слънчевите централи в страната значително..

публикувано на 07.06.23 в 10:40

Удължиха с още 3 месеца забраната за внос на зърно от Украйна

Срокът на забрана за внос на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед на територията на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се удължава с 3 месеца до 15 септември 2023 г. Решението е на Европейската комисия и е публикувано в Официалния вестник на ЕС,..

публикувано на 06.06.23 в 12:21