Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължава се трудовата подкрепа на украинците в България

Снимка: БГНЕС

От началото на април се удължава изпълнението на проект „Солидарност“, финансиран чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Така Агенция по заетостта ще продължи да оказва подкрепа за бърза трудова интеграция на украински граждани, пристигнали в България след 24.02.2022 г. Ще бъде удължена заетостта на включените в проекта украинци - вместо досегашните 3 месеца, субсидираната заетост ще бъде 6 месеца. Работодателите ще получават стимули за половината (½) от продължителността на субсидираната заетост, а не както досега - пропорционално на заетостта.Останалите дейности по проекта, свързани с предоставяне на интеграционна добавка за настаняване и осигуряване на ментори, остават непроменени. Условията за украинците, желаещи да се включат в проекта, остават непроменени –  те трябва да се регистрират в Дирекции „Бюро по труда” на територията на цялата страна и там на място да подават заявленията си, съобщава Агенцията по заетостта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Противопожарна и полицейска техника продължава да е позиционирана в района на село Гара Елин Пелин във връзка с взривовете в склада за пиротехнически средства, 28 юли 2024 г.

Откриха тялото на последния - четвърти загинал след експлозиите в Елин Пелин

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на вътрешното министерство, са започнали огледи на складовете край Елин Пелин, в които в..

публикувано на 28.07.24 в 13:23

България и Гърция работят за потушване пожара в граничната планина Славянка

Ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е доста тежка, обяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов. В гасенето са включени два гръцки хеликоптера, два самолета, и два български военни хеликоптера. „Много е голям фронта на пожара, много е..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Преди летните отпуски е интензивен трафика с леки коли от Румъния, Сърбия и към Турция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха от „Гранична полиция". На границата с Румъния трафикът е интензивен при „Кардам" на изход за товарни автомобили. Интензивен е трафикът и за леки коли на вход и изход по..

публикувано на 28.07.24 в 10:28