Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият посланик на Украйна Олеся Илашчук встъпи в длъжност

Снимка: mfa.bg

Копия на акредитивните си писма връчи на заместник-министъра на външните работи Костадин Коджабашев новоназначената посланичка на Украйна у нас Олеся Илашчук. Това съобщи Министерството на външните работи.

По време на срещата с посланик Илашчук Коджабашев отбеляза отличните отношения между България и Украйна - израз на дълбоките исторически и културни връзки между двете страни. Той подчерта, че мост помежду ни е и най-голямата българска общност зад граница, наброяваща над 200 000 души.

В хода на разговора беше препотвърдена твърдата и последователна подкрепа на България за Украйна в контекста на непредизвиканата руска въоръжена агресия, както и приносът на страната ни в подкрепа на Украйна. Специално подчертана беше и подкрепата за териториалната цялост на Украйна в международно признатите ѝ граници.

Посланик Илашчук благодари за оказаната от България подкрепа, като подчерта, че тя е високо оценена от украинския народ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 12

В дванайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: С какво българчета от чужбина свързват България – в контекста на резултатите от приключилите конкурсите за деца на Изпълнителната агенция за българите в чужбина;..

публикувано на 08.08.24 в 12:00