Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОИ вдига пенсиите на близо 336 хил. работещи пенсионери

Снимка: Ани Петрова

Националният осигурителен институт (НОИ) преизчисли служебно пенсиите на 335 932 работещи пенсионери, считано от 1 април 2023 г.

Условието е да имат придобит осигурителен стаж през предходната 2022 г. и да не са подавали заявление за преизчисляване на пенсията им, с придобит след пенсионирането им осигурителен стаж и осигурителен доход до датата на настоящото служебно преизчисляване, уточняват от НОИ.

Служебното преизчисляване на пенсиите започва като извънредна мярка в разгара на коронавирусната пандемия през март 2020 г. Средният размер на увеличението на пенсиите при последното преизчисление през 2022г., което засегна над  340 000 души, беше на стойност 13,20 лв.

Съставил: Гергана Манчева

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бежанците – малка, но важна част от търсещите работа в България

Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас /или на територията на ЕС/, могат да бъдат наети на работа без никакви други разрешителни. Само с този документ за статут, получен от..

публикувано на 26.04.24 в 12:15

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20