Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Президентът открива „Академия по планинска медицина“

Снимка: Университетска болница „Лозенец“

Президентът Румен Радев ще открие днес „Академия по планинска медицина“ в столичната Университетска болница „Лозенец“. Инициативата се състои под патронажа на държавния глава. Целта е да започне обучение на специалисти в специфичната област на планинската медицина в контекста на поставяне на началото на Системата за въздушна медицинска помощ HEMS. Вчера, 30 март, здравният министър Асен Меджидиев подписа договор за доставка на медицински хеликоптери с италианската фирма Leonardo S.p.A, първият се очаква да бъде доставен през декември. Страната ни е единствената в ЕС без медицински хеликоптери.

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 1 юни 2023 г.

В „България днес“ ви срещаме с трима малки експерти по темата „Първи юни“, научаваме как деца измислиха собствени парични знаци и какви имена им дадоха. Разговаряме и за детските книги на българчетата зад граница, даваме и звукова картина от концерт в..

публикувано на 01.06.23 в 19:00
Министърът на правосъдието Крум Зарков

Обнародват механизма за разследване на главния прокурор

Министърът на правосъдието Крум Зарков обяви във "Фейсбук", че е поставил държавния печат на указа на президента Румен Радев за обнародване в "Държавен вестник" на Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, въвеждащ механизъм за..

публикувано на 01.06.23 в 18:12

В петък температурите се повишават и ще е слънчево

В петък  ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони на България ще има кратки валежи. Минималните температури ще са от 11 до 15°, в София - 11°. Максималните температури ще са от..

публикувано на 01.06.23 в 18:05