Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тренд: Победителят на изборите остава енигма

Снимка: rctrend.bg

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”.

0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1%. Половин процент пък дели ДПС (13,7%) от “Възраждане” (13,3%), които си оспорват третото място. Пета е “БСП за България” с одобрение от 7,3%.

Най-голям шанс да прескочат 4-процентовата бариера имат коалиция “Левицата” с 3,6%, “Български възход” с 3,5% и “Има такъв народ” с 3%. С “Не подкрепям никого” пък ще гласуват 5,2% от анкетираните. 48% от участвалите в допитването са казали, че ще упражнят правото си на глас.

Проучването е проведено между 22 и 29 март 2023 г. по поръчка на „Нова Броудкастинг Груп“ сред 1004 пълнолетни граждани и осъществено по метода пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ с таблет.


По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

Парламентът не прие да се отмени споразумението за отбрана със САЩ

След дълъг дебат депутатите отхвърлиха Проекта на решение за прекратяване на Споразумение между България и САЩ за сътрудничество в отбраната, внесен от "Възраждане". Останалите парламентарни групи гласуваха "против" и "въздържал се". ГЕРБ-СДС,..

публикувано на 07.06.23 в 12:09

Парламентът избра Николай Денков за премиер

Парламентът гласува и одобри за министър-председател акад. Николай Денков. "За" гласуваха 132, "против" 69, без "въздържал се". Денков получи подкрепа от ГЕРБ-СДС (един "против"), ПП-ДБ, както и от двама народни представители от ДПС. Структурата на..

обновено на 06.06.23 в 18:05
 Николай Денков

Николай Денков: Предложеният кабинет има експертиза да взима важни решения

"Днес е денят, в който можем да прекъснем дългата поредица от безплодни избори, и да сложим край на политическото безвремие. Днес е денят, в който можем да дадем надежда на милионите българи, които искат България да има редовно правителство и..

обновено на 06.06.23 в 17:51