Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Общественият съвет към ЦИК: Нека се доверим на органите на сигурността и да гласуваме

Снимка: Ани Петрова

Председателят на Обществения съвет към ЦИК Цветелина Пенева призова хората да гласуват за нов парламент в неделя, защото засиленото полицейско присъствие ще осигури спокойствие на изборния процес. В последните дни училищата – в тях са разположени секциите за вота, са атакувани със заплашителни имейли.

“Не мисля, че бомбените заплахи могат да спрат хората да си кажат мнението как искат да бъдат управлявани оттук нататък”, категорична беше Цветелина Пенева пред БНР. Ако все пак постъпят сигнали за поставени бомби в изборния ден, водещи, по думите ѝ, трябва да бъдат органите на сигурността.

Всички членове на изборната администрация и избирателите да следват стриктно правилата и протокола, които трябва да бъдат изработени от МВР, посъветва председателят на Обществения съвет към ЦИК.

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 1 юни 2023 г.

В „България днес“ ви срещаме с трима малки експерти по темата „Първи юни“, научаваме как деца измислиха собствени парични знаци и какви имена им дадоха. Разговаряме и за детските книги на българчетата зад граница, даваме и звукова картина от концерт в..

публикувано на 01.06.23 в 19:00
Министърът на правосъдието Крум Зарков

Обнародват механизма за разследване на главния прокурор

Министърът на правосъдието Крум Зарков обяви във "Фейсбук", че е поставил държавния печат на указа на президента Румен Радев за обнародване в "Държавен вестник" на Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, въвеждащ механизъм за..

публикувано на 01.06.23 в 18:12

В петък температурите се повишават и ще е слънчево

В петък  ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони на България ще има кратки валежи. Минималните температури ще са от 11 до 15°, в София - 11°. Максималните температури ще са от..

публикувано на 01.06.23 в 18:05