Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2023

Около 200 българи се очаква да гласуват в шотландския град Абърдийн

Стоян Батаклиев: Политиците да се съсредоточат върху бъдещето на страната, а не на случващото се извън нея

Снимка: личен архив

В шотландския град Абърдийн всички членове на секционната избирателна комисия са на своя пост и очакват в нея днес да гласуват около 200 души. Това е най-северната точка на Великобритания, в която българите имат възможност да упражнят правото си на вот. Макар да се чуват гласове, които питат докога ще продължават да се провеждат избори през няколко месеца, като цяло у избирателите не се забелязва умора от петите поред предсрочни избори за последните 2 години.

"Още от миналите избори се забеляза, че няма голям брой хора, които бият път дотук, за да се въздържат – заяви в интервю за Радио България Стоян Батаклиев, член на секционната комисия в града. –  Това е хубаво, защото е важно да имаме позиция и да можем да заемем страна, която да защитим със своите аргументи. Моето желание е да дам своя глас за партия, която би се съсредоточила върху бъдещето на България и малко по-малко върху това какво се случва извън България."


Неспособността на политиците от 48-ия парламент да излъчат редовен кабинет, довела ни до парламентарния вот днес, кара гласуващите в Абърдийн да се надяват, че ще настъпи някаква трайна и стабилна промяна.

Снимки: личен архив

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Всички сънародници, които са пожелали да се евакуират от Ливан, вече са на българска територия

Още 80 български граждани от Ливан кацнаха снощи на летище София с правителствения самолет. Така евакуираните с два полета след 30 септември вече са 169. Последният полет бе посрещнат от министъра на транспорта Красимира Стоянова. Тя заяви, че..

публикувано на 02.10.24 в 08:41

Правителственият "Еърбъс" евакуира още 80 българи от Бейрут

От Бейрут за София излетя с правителствения "Еърбъс" втората група от 80 българи, които поискаха да напуснат Ливан. Очаква  се самолетът да кацне в София след 19.00 часа. 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух..

публикувано на 01.10.24 в 18:50

Чатбот ни дава информация за туристически обекти в Болградския район

В молдовския град, където преобладаващото население е с български корени – Болград, беше представен чатботът "Пътуваме из Болградския район" /«Мандруємо Болградщиною»/, създаден в Telegram от Наталия Илина, преподавателка по информатика в Болградския..

публикувано на 01.10.24 в 14:11