Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-рано на 5 април може да бъде обявено свикването на новия парламент

Снимка: БГНЕС

Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Така коментира в Пловдив резултата от вота за 49-ти парламент президентът Румен Радев.

„Надявам се този парламент да заработи по-скоро - да възобнови законодателната дейност и да даде устойчиво решение на политическата криза като формира консенсусно мнозинство около ясни политики, цели и приоритети и излъчи устойчиво и работещо редовно правителство. Това зависи от партиите“, добави Радев.

"Моята администрация е в постоянна връзка с Централната избирателна комисия и в момента, в който изтече законно установената процедура и бъде обявен поименния състав на парламента, аз веднага ще издам указ за свикване на Народното събрание в първия възможен момент“, обеща държавният глава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, преизова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза,..

публикувано на 20.07.24 в 13:59

Българската патриаршия признава самостоятелността на македонската архиепископия

На въпрос какво трябва да бъде отношението на българската църква към църквата в Северна Македония главата на Българската патриаршия каза пред БНТ, че Светият синод има решение от края на 2022 г. "Ние приехме решението на архиерейския събор на..

публикувано на 20.07.24 в 11:42

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39