Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство работи на пълни обороти за индустриалните зони

Александър Пулев
Снимка: mig.government.bg

Работим на пълни обороти, за да подкрепим изграждането на индустриалните зони. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев на среща "Индустриалните зони – растеж за общините и регионите", на която присъстваха представители на местната власт. Събитието е във връзка с предстоящото кандидатстване по една от важните процедури от Плана за възстановяване и устойчивост – за развитие на индустриалните зони и паркове в страната. Бюджетът на процедурата е 212 млн. лв., като минималният размер на безвъзмездната помощ за проект е 1 млн. лв.

"Много хора ме питат защо България към настоящия момент не е успяла да се пребори за ключов стратегически инвеститор в сегмент "Производство". Отговорът е ясен – до този момент държавата не беше създала предпоставки за привличането на подобен род инвеститори. Липсвала ни е една проактивна позиция, досега държавата е реагирала реактивно", каза Пулев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 септември 2024 г.

Последното септемврийско издание на "България днес" ви предлага среща с най-големия дарител на българско училище в Чикаго, но преди това ще потърсим отговор на въпроса, защо българската столица е подходяща за домакин на Всеправославен събор. Ще чуете..

публикувано на 30.09.24 в 19:00

Три златни и един сребърен медал за българските ученици от Балканска олимпиада по информатика

България спечели три златни и един сребърен медал на Балканска олимпиада по информатика, която се проведе в Охрид. Златни медалисти са Даниел Койнов от Профилираната природо-математическа гимназия "Нанчо Попович" в Шумен, Борис Михов от СМГ..

публикувано на 30.09.24 в 18:05
Снимка: Посолство на Република България в Берлин

Ивелин Иванов от Русе спечели европейските дебати на немски език в Берлин

Ученикът от Средно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" в Русе Ивелин Иванов спечели финала в младежкото състезание по дебати на немски език "Jugend debattiert Europa" в Берлин, в което участваха младежи от 28 европейски държави...

публикувано на 30.09.24 в 12:36