Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното дигитално турне на изложението ЕМО Хановер 2023 със спирка в България

Снимка: © Deutsche Messe AG

EMO Хановер, водещото световно търговско изложение за производствени технологии, ще се проведе в Хановер, Германия, от 18 до 23 септември 2023 г. То представя актуалното състояние на международните производствени технологии и отправя поглед към бъдещото развитие. Световното дигитално турне на EMO за представяне на предстоящия тази есен панаир обхваща около 40 държави, включително България. Спирката за среща с българските медии се проведе днес.

"Убедени сме, че този водещ панаир може да допринесе значително за напредъка на индустрията в България. Отговорните лица и фактори от българската индустрия, правителството и институциите за насърчаване на инвестициите ще имат уникална възможност да получат целенасочена информация за това, кои технологии най-ефикасно могат да бъдат използвани за осъществяване на планираните проекти", сподели Мартин Гьобел, ръководител на отдел Търговски панаири при организатора на изложението EMO - VDW (Германската асоциация на производителите на металорежещи машини) в Германия.

Последното издание на панаира EMO Хановер 2019 е привлякло около 116 700 посетители от 149 държави. От тях 250 са били експерти от България. Информацията е на Жоржета Янева от Немската редакция на Радио България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

България иска облекчаване на вноса на български селскостопански продукти в Китай

На българо-китайски бизнес форум в София президентът Румен Радев изтъкна пред представителите на китайския бизнес предимствата на бизнес средата в България и наличието на висококвалифицирани специалисти. "Няма кола, произведена в Европа, която да..

публикувано на 12.09.24 в 14:38

Президентът: Нашето общество очаква отстояването на националните интереси

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката и партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, изтъкна пред журналисти президентът Румен Радев по повод предстоящите избори. По думите..

публикувано на 12.09.24 в 13:16