Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз певицата Мирослава Кацарова с нова концертна програма, която смесва джаз и електронни мотиви

Снимка: Facebook /Мирослава Кацарова

Началото на най-новата поредица от бутикови концерти, създадени от джаз триото Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров започва от София на 19 април в 20:30 ч. в Sofia Live Club.Това е единственият концерт, който e планиран в столицата до края на годината. Заглавието му BLUETRONIC подсказва, че можем да очакваме аранжименти с активно електронно звучене на песни от и на Мирослава Кацарова. Създаването на реаранжирани песни с много електроника и нови бийтове е основно по идея на Младен Димитров.

"Ще чуете и някои обичани от нас песни, които Миро и Младен тук-там са "поотровили"с дръзки рехармонизации. Блу тоновете се определят от хармонията, а и заради любовта ми към провлачената вокална фраза, белязана от вродената ми тъга. Но песните и аранжиментите са много светли и ведри, сътворени в процеса на репетиции. Младен Димитров, чието алтер его е DJ Mr. Moon, се е погрижил да подреди атмосферни звуци, генерирани електронно, допълващи хипнотичните ритми, които сам ще си изсвири акустично", разказва Мирослава Кацарова.

Следващият концерт ще бъде в края на май в Пловдив. На 13 юли пък триото ще участва на фестивала "Джаз в Бургас", след което ще изнесат концерт и в рамките на Банско джаз фестивал през август. 

До края на годината BLUETRONIC ще може да бъде слушан още във Варна, Созопол, Велико Търново и Шабла.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Вокален ансамбъл HighLight

"Ти ми обеща"

Една от песните, които участват в "Бургас и морето" 2024, е "Ти ми обеща" на Вокален ансамбъл HighLight. Той е събрал 20 талантливи млади певци от HighLight Singing Academy  - Поля Иванова, Жаклин Таракчи, Сесил Сабри, Анна Георгиева, Елена Попова,..

публикувано на 26.07.24 в 10:15

"Ако се обадиш"

Двама млади и талантливи автори и изпълнители се събраха в хитов дует. Роби и Дара Екимова пишат заедно музиката и текста на "Ако се обадиш", аранжиментът е дело на Роби и Мартин Николов. За създаването на песента разказва Роби: "Една вечер изпратих..

публикувано на 25.07.24 в 10:15

"Двамата с теб"

Дом на културата "Средец" в София отбелязва своята 50-годишнина с поредица музикални събития под надслов "Остров на музиката". По този начин ДК "Средец" дава сцена на доказани и млади професионалисти – певци и инструменталисти в различни..

публикувано на 24.07.24 в 10:15