Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен ученически конкурс: “Следи от Кирило-Методиевото дело по света”

Снимка: kmnc.bg

Кирило-Методиевският научен център при Българската академия на науките, който е част от консорциума на Центъра за върхови постижения “Наследство БГ” и Асоциацията на българските училища в чужбина организират международен ученически конкурс на тема “Следи от Кирило-Методиевото дело по света”.

Конкурсът е част от честванията през 2023 г. на 1160 години от създаването на славянската писменост и цели да популяризира Кирило-Методиевото дело сред българските мигрантски общности на всички континенти, да обогати знанията на учениците от българските неделни училища в чужбина, да развива талантите им и да насърчи научноизследователските им интереси.

Конкурсът е в три категории – изследователски проект, есе или кратък разказ на тема “По следите им” и рисунка на тема “Българските азбуки”. Осъществява се с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Конкурсните материали се изпращат до 31.05.2023 г. на електронен адрес: kmnc.konkurs@gmail.com Подробния регламент на конкурса и указания за изпращаните материали може да се намерят ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Тараклия обсъждат евроинтеграцията на Молдова

Дискусия  "Европа – това сме ние, ние – това е Европа" ще се проведе днес от 16.00 ч. в ресторант "Варна" в молдовския град Тараклия. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) с подкрепата на..

публикувано на 10.09.24 в 08:05

Дни на българското документално кино в Босилеград

В Босилеград, Сърбия, започва Второто издание на "Дни на българското документално кино", чийто организатор е Сдружение "ГЛАС".  Част от своето творчество ще представят Георги Тошев, Борислав Колев, Мария Ландова, Христо Петков, Калин Илиев,..

публикувано на 10.09.24 в 06:45

Българското школо "В. Левски" в Баркинг открива учебната година

На 9 септември отваря врати за новата учебна 2024/2025 година българското школо "Васил Левски" в Баркинг, Великобритания. "Нямаме търпение да напълните класните стаи, за да учим и да се забавляваме заедно", споделиха във Фейсбук дни преди първия..

публикувано на 09.09.24 в 16:51