Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ няма да участва в кабинет с ГЕРБ-СДС

Снимка: БТА

Втората политическа сила в парламента "Продължаваме промяната-Демократична България" няма да участва в правителство с първата - ГЕРБ-СДС. Това беше потвърдено на консултациите при президента Румен Радев от лидерите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев и на ДБ - Христо Иванов.

"ПП и ГЕРБ са опоненти и имат различни виждания за това, как трябва да се развива страната", каза Василев. "Ние сме готови да сложим ясна възможност българският парламент да избере правителство с втория мандат", каза Петков. Основни приоритети в законодателната програма на коалицията ще са еврозоната, Шенген, разследването на главния прокурор и законът за антикорупционната комисия.

"Напълно осъзнавам, че второто място е изпитание за вашите политически принципи, защото вашата силна заявка за присъствие в политиката е за алтернатива на стария управленски модел", каза държавният глава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов (в центъра) дава брифинг в село Гара Елин Пелин за взривовете в складовете за пиротехнически средства - 28 юли 2024 г.

Заради пожар в минно поле на границата с Гърция се чака самолетна помощ от ЕС

България е задвижила механизма за гражданска защита на ЕС и иска самолет за гасене на пожара на българо-гръцката граница, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. За съжаление, пожарът в планината Славянка навлиза в част от българската територия и то..

публикувано на 28.07.24 в 16:32

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14