Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният кабинет внася Бюджет 2023 до понеделник

Снимка: БГНЕС

Най-късно в понеделник служебното правителство ще представи проекта за държавен бюджет за 2023 г. Това обяви президентът Румен Радев по време на консултацията си с БСП.

"Така ще има яснота и за политическите партии на базата на това, което ще внесе служебното правителство, да се работи бързо, да се оформят мненията, да се оформят евентуално коригиращи програми, но ние наистина да имаме приет бюджет", обясни Радев. Той каза, че ако въпросът с бюджета не бъде решен в кратки срокове, а парламентът не формира кабинет, "и бюджетът, и законите ще потънат и няма да могат да бъдат приети, защото няма да има достатъчно парламентарно време".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цветелина Пенкова

Българският евродепутат Цветелина Пенкова е избрана за президент на Европейския енергиен форум

Българският евродепутат от БСП Цветелина Пенкова беше избрана единодушно за президент на Европейския енергиен форум - най-голямата енергийна организация в Брюксел. Пенкова ще бъде първата жена президент на организацията. За първи път през 20-годишната..

публикувано на 17.07.24 в 15:27

Предстои BALKAN RUN 2024 - маратон до най-високия връх на Стара планина

Планинското бягане BALKAN RUN 2024 до старопланинския връх Ботев и обратно ще се проведе тази неделя, 21 юли 2024 г., по 41-километров маршрут със старт/финал в гр. Карлово. Трасето е с обща положителна денивелация D+3280м в самото сърце на Национален..

публикувано на 17.07.24 в 14:35
Виктор Лилов

Виктор Лилов стана първият български ученик със злато от най-силните турнири по биология и химия

Българските ученици спечелиха пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов, на 35-ата Международна олимпиада по биология (IBO), която се проведе в Казахстан. На най-престижния турнир по биология за годината в света българите премериха знания с 320..

публикувано на 17.07.24 в 14:31