Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Хавана деца приготвяха българска баница

4
Снимка: Facebook / BGEmbassyCuba

15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня. 

В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.

Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Аня Терзивец

На загинали в Украйна българи посвещава проект Аня Терзивец

Много етнически българи се сражават на фронта в Украйна. За съжаление вече има доста загинали. Това каза пред агенция "Фокус" Аня Терзивец – водеща на предаването "Гласът на българите" по обществената телевизия в град Одеса, шеф редактор на редакцията по..

публикувано на 23.06.24 в 11:52

Торе дел Бурго - малката България в испанска Гуадалахара

Торе дел Бурго e селото в Испания, в което живеят най-много чужденци. От всеки 10 души 9 са чужденци, най-голяма част от тях - българи. Поради тази причина почти на шега наричат селото с около 600 жители, намиращо се на около 100 километра от Мадрид, в..

публикувано на 23.06.24 в 10:27
Българи в Бенин и бенинци, завършили в България

Живко Михайлов, Бенин: Построил съм около 20 нови детски селища в Африка

Българинът Живко Михайлов, който от 38 години живее в Африка, а понастоящем е почетен консул на страната ни в Бенин, Западна Африка, сподели пред БТА, че е участвал в строителството на около 20 нови детски селища в Африка и е ремонтирал между 30 и 50...

публикувано на 22.06.24 в 12:26