15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
33 български неделни училища и 8 български лектората в чуждестранни университети изготвиха материали, които разказват за неизвестни факти от живота и творчеството на знакови български личности и събития в България и чужбина. Всички те са част от..
Българското училище в Сао Пауло, на 16 ноември, разкрива “Коледни работилнички” , в които възпитаниците му ще изработват празнична украса, сурвачки и коледни картички. Това ще става на поредица от творчески срещи, посветени на наближаващото Рождество..
Изложба “Светът на траките” ще бъде открита на 20 ноември т.г. в галерия “България” в Рим. В своеобразно пътуване сред изкуството, красотата и мистериите тя ще ни отведе до корените на древна цивилизация, просъществувала по нашите зами. Експозицията..
"Българите украсяваме света", казва ни Емилия Юкер, която от десетилетия живее в Германия. Пъстротата на културните ни традиции, литературата, фолклора е..