Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Из Америка с българско „Усещане за любов“

Започна турнето на Бойка Велкова и Ивайло Захариев в САЩ

От Хюстън започна гастролът на спектакъла „Усещане за любов“, който актрисата Бойка Велкова и талантливият й колега Ивайло Захариев ще представят пред нашите сънародници в САЩ до 5 май в осем американски града.

„Усещане за любов“ е първият по рода си у нас музикално-поетичен спектакъл и представлява своеобразно обяснение в любов към музиката, танца, поезията и театъра на Европа. Включва избрани любовни поеми от най-големите европейски писатели, поети и мислители, сред които са Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен …


Режисьор на постановката е Бойка Велкова, хореографията е на Татяна Соколова, визуалната среда – на Яна Дворецка, а музиката – на Теодосий Спасов.

„Турнето из САЩ започна с посещение в Хюстън. Ще зарадваме българската общност с „Усещане за любов“ заедно с Бойка Велкова. Предстои голяма обиколка“ – информира от фейсбук страницата си Ивайло Захариев.


След Хюстън, на 22 април спектакълът ще се играе в Бостън, а на 23 април – в Ню Йорк. 28 и 29 април са запазените дати за Индианаполис и Чикаго, а 30 април – за Вашингтон. Бойка Велкова и Ивайло Захариев ще зарадват публиката в Лас Вегас и Сиатъл на  4 и 5 май.

Снимки: архив, facebook.com/FansIvayloZahariev
По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Снимка: Българско неделно училище ,,АБВ Учебна Академия“, Атина

Цветно великденско настроение в българските общности по света

Дните преди православния Великден са озарени с български усмивки и настроение по целия свят. Възпитаници на редица неделни училища в чужбина пресъздадоха народните ни традиции и обичаи, свързани с подготовката на Великден и предшестващите го..

публикувано на 30.04.24 в 10:30

Южната част на Швеция - огнище на българщината в страната

През 2024 г. се отбелязват 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Кралство. Важна област в двустранните отношения е сътрудничеството в сектора на научно-развойната и изследователската дейност, но..

публикувано на 29.04.24 в 19:20
Камелия Нейкова

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна..

публикувано на 28.04.24 в 13:14