Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бойко Борисов:

При дефицит от 6,4% забравяме за Еврозоната

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Ако заложеният в проекта за държавен бюджет на служебното правителство дефит остане 6,4%, забравяме за Еврозоната, заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него има три варианта за намаляването му – вдигане на данъците, орязване на разходите или нов дълг.

Бившият премиер посочи и заложени капани в проектобюджета, сред които са нагнетеният скъп газ в подземното газохранилище “Чирен”, дупките в бюджетите на общините, липсващите пари за магистрали и мостове.

Или заставаме зад бюджета и реформите, или казваме вкупом Пускаме дълга, защото след месец държавата ще колабира”, подчерта Бойко Борисов.

Той призова “Продължаваме промяната – Демократична България” в името на държавата да се обединят и да я извадят от кризата. “Пък после – ако ще да ни няма, партии все ще се намерят”, заключи той. 


 

Още от категорията

По финансово богатство на населението България е на 35 място в света

Брутните финансови активи на българските домакинства през 2022 г. са достигнали 123 млрд. евро. На глава от населението сумата е 14 510 евро. По този показател България е на 35 място в света, сочи доклада Allianz Global Wealth Report. Страната се изкачва..

публикувано на 28.09.23 в 09:25

България и още 7 страни от ЕС наложиха по-лек стандарт за Евро-7

С усилията на България и още 7 страни от ЕС бе приет по-лекият вариант на новия стандарт Евро-7 за емисиите от бензинови и дизелови двигатели.  Италия, България, Чехия, Франция, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се противопоставиха на началния..

публикувано на 26.09.23 в 09:37

1 януари 2025 г. е целевата дата за приемане на еврото

България ще запише в официален документ 1 януари 2025 г. като целева дата за приемане на еврото, става ясно от проект, публикуван на правителствения сайт. Страната ни пропусна 1 януари 2024 – предишната целева дата за въвеждане на европейската..

публикувано на 24.09.23 в 10:50