Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гешев няма да влиза в политиката, защото не може да лъже като български политик

Иван Гешев
Снимка: Борислава Борисова

Проектозаконът, който предвижда въвеждането на контрол над главния прокурор, не е за отчетност. Той има една-единствена цел – ако може да се овладее прокуратурата и чрез нея да се преформатира политическата и икономическата власт.” Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР и добави, че ако текстовете бъдат приети, ще се обърне към Конституционния съд. Той обаче предположи, че преди произнасянето “ще се опитат да развият някакво наказателно дело” срещу него. По думите му, зад всичко това стои нещо нелегитимно, но е смешно да се занимаваме с една личност при положение че държавата се намира на това дередже.

Що се отнася до делото относно снимките с пачките и кюлчетата от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, главният прокурор обяви, че разследванията са две и доколкото му е известно, са на финала. А за предполагаемата къща на Борисов в Барселона каза, че се извършват всички действия, заложени в закона.

Иван Гешев декларира, че няма да влиза в политиката, защото “за да си български политик, трябва да гледаш хората и да ги лъжеш в очите”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15