Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шенген до края на годината е сред основните приоритети на България

Снимка: пресцентър на НС

Присъединяването към Шенген до края на годината е сред основните приоритети на България. Страната ни високо оценява подкрепата на Европейския парламент по тази тема. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на среща с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола в рамките на Конференцията на председателите на парламентите на държавите членки на Европейския съюз в Прага, Чехия. Желязков подчерта, че присъединяването ни към Шенген ще допринесе за сигурността и единството в ЕС и ще е от полза на българските граждани и бизнес. Той също допълни, че България разчита на подкрепа от Европейската комисия и партньорите за укрепване на българо-турската граница, сигурността на която е от голямо значение за всички европейски страни.

Роберта Мецола заяви, че парламентът подкрепя безусловно членството на България в Шенген, защото страната е покрила всички критерии за членство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Военнослужещи провеждат отворено занятие по алпийска подготовка в Смолян

Отворено занятие по алпийска подготовка ще се състои днес пред Родопския драматичен театър в Смолян. Събитието на 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски е по повод Международния ден на младежта. По време на занятието ще бъдат..

публикувано на 12.08.24 в 06:00

Новата седмица започва с горещо време

В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София – около 34°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър...

публикувано на 11.08.24 в 18:30
Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24