Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на вътрешните работи ще посети Турция

Снимка: БТА

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще бъде на посещение в Анкара. Той ще присъства на специална церемония в президентския дворец в столицата на Турция, на която президентът Реджеп Таип Ердоган ще награди представители на чуждестранните екипи, които се включиха в спасително-издирвателните операции след тежкото земетресение. От българска страна награден ще бъде главен инспектор Петър Петров, началник сектор „Специализирани оперативни дейности“ в РДПБЗН – Пловдив. След церемонията вицепремиерът ще проведе и двустранни срещи в турската столица.

Демерджиев ще отпътува за Турция със самолет „Спартан“ на българските ВВС, с който ще бъдат транспортирани и 3,5 тона хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10