Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София посрещна частица от мощите на свети Георги

Снимка: БГНЕС

Частица от дясната ръка на св. великомъченик Георги Победоносец, която се съхранява в храм "Св. вмчк Георги Победоносец", гр. Нигрита край Серес (Гърция), пристигна в София. Множество граждани ги посрещнаха пред митрополитската църква "Света Марина", откъдето тръгна литийно шествие. С него мощите на великомъченика бяха отнесени за всенародно поклонение в църквата "Света София". 


Там мощите ще останат до 28 април. След това те ще могат да бъдат видени последователно в село Горни Лозен, в манастира "Св. св. Козма и Дамян" край с. Гигинци, в брезнишкия храм "Света Петка", а на 6 май, когато почитаме свети Георги – в храма "Свети Георги" в Перник.

Снимки: БГНЕС, БТА

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16