Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ върнаха на България 3000 нелегално изнесени антики

4
Снимка: Facebook / EmbassyBGinUSA

Церемония по връщането на културни ценности на българската държава от страна на властите в САЩ, се проведе в българското посолство във Вашингтон, пише във Фейсбук страницата на посолството. Предметите са около 3000, като голяма част от тях са римски монети. Те са иззети от граничните служби на САЩ при опит нелегално да бъдат внесени на американска територия. 


Посланик Георги Панайотов приветства предаването и отчете успешното сътрудничество между правоприлагащите органи на България и САЩ, както в този, така и множество други случаи. Той поздрави представителите на Департамента по вътрешна сигурност и на Държавния департамент за положените усилия в борбата им за пресичане трафика на културни ценности, водещ до културно, научно и историческо обедняване на страни, пряко засегнати от този вид престъпления. 

Снимки: Facebook / EmbassyBGinUSA

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

България и Румъния ще изграждат щаб за регионално командване на специални операции

Народното събрание ратифицира Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Румъния за изграждането на Щаб на регионално компонентно командване на специални..

публикувано на 08.08.24 в 17:42