Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кралският оркестър на Чарлз III ще свири пред "Св. Александър Невски"

Снимка: БГНЕС

За първи път в България ще пристигне Английският камерен оркестър, който е под егидата на крал Чарлз III.

На 13 юли в София пред катедралата „Св. Александър Невски“ меломаните ще се насладят изпълнения на Моцарт, Хендел, Бах, както и английски композитори. Концертът е организиран от посолството на Великобритания в България и Столичната община, предаде БГНЕС.

Английският камерен оркестър е сред водещите в света. В България той ще свири със своя ръководител и солист Стефани Гонли и с 21 музиканти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската народна песен не може да се преведе, но е магнетична за света

Бре, откраднали Еленка, Eленка, мома хубава, та я извели, завели, на хайдушкото сборище. Най-малкото хайдутче, то на Еленка думаше: - Моме, Еленко, Еленко, не бой се, не страхувай се. Ний нема да те убием, убием, да те затрием. Най ще..

публикувано на 18.06.24 в 10:10

"Ще целуна ли"

Едно младо момиче, познато от последния сезон на "Гласът на България" – Дани Илиева – представя новата си песен, озаглавена "Ще целуна ли ". През 2022 година, едва 16-годишна, Дани става най-младата изпълнителка, спечелила "Бургас и морето". Това не..

публикувано на 17.06.24 в 10:15

"Когато те срещнах" – китаристът Мирослав Иванов със солова песен

Мирослав Иванов е китарист, аранжор и автор на музика, който присъства в повечето от най-интересните съвременни български музикални групи и проекти. Негови авторски проекти са групите Сафо, Saint Electrics, МетаФормоза  и Пеперуда. Възлов член е на..

публикувано на 15.06.24 в 10:05