Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нигерия може да бъде врата за българските инвеститори към Африка

Снимка: Пресцентър на президентството

Нигерия, като част от Африканското континентално споразумение за свободна търговия, може да осигури достъп на българските инвеститори до пазарите на всички страни в тази зона. Възобновеното двустранно сътрудничество може да стъпи на добрите връзки между двата народа от 70-те и 80-те години на ХХ век. Това заяви държавният министър на индустрията, търговията и инвестициите на Нигерия Мариам Катагум пред БТА по време на визитата си в България, като изтъкна, че тогава от български компании е построен нигерийският Национален театър, който е с архитектура, сходна с тази на Двореца на културата и спорта във Варна. Според Катагум България е започнала разговори за доставка на петрол от африканската страна. Очаква се и посещение на президента Румен Радев в Абуджа и Лагос. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54