Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулски дни в услуга на българите на остров Крит

Снимка: БГНЕС

В края на следващата седмица предстоят изнесени консулски дни, в които сънародниците ни, живеещи на остров Крит, имат възможност да подновят своите лични документи или да потърсят съдействие от българските власти за решаването на конкретен проблем. Инициативата се провежда за 13-ти път и е една от целите, за които работи Сдружението на българите на остров Крит.* По данни на организацията, там живеят над 15 хиляди българи. Между 5 и 10 хиляди са и сезонните работници, прехранващи се предимно от бране на маслини, грозде, портокали и работа в оранжерии, както и работа в хотели.

Консулската служба ще работи всеки ден от 12 до 14 май с 1 час обедна почивка на адрес град Ираклио, ул. Софокли Венизелу № 43, (Стар зеленчуков пазар)

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Камелия Нейкова

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна..

публикувано на 28.04.24 в 13:14

Български деца показаха на връстници в Сарагоса буквите от нашата азбука

Ученици от Българското неделно училище „Васил Лавски“ в Сарагоса, Испания, заедно със своята преподавателка Милена Омерова запознаха испански деца с българската азбука. Инициативата идва от средното училище „Мария Молинер“ в Сарагоса, съобщиха..

публикувано на 28.04.24 в 11:34

Урок по родолюбие с децата от българското неделно училище в Лисабон (ВИДЕО)

С желанието да усвоят по-добре българския език, да научат повече за историята и географията на България, всяка събота деца от български семейства или от смесени бракове се отправят към "Rua do Sacramento a Lapa" 31 – адреса, на който се намира..

публикувано на 28.04.24 в 10:20