Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулски дни в услуга на българите на остров Крит

Снимка: БГНЕС

В края на следващата седмица предстоят изнесени консулски дни, в които сънародниците ни, живеещи на остров Крит, имат възможност да подновят своите лични документи или да потърсят съдействие от българските власти за решаването на конкретен проблем. Инициативата се провежда за 13-ти път и е една от целите, за които работи Сдружението на българите на остров Крит.* По данни на организацията, там живеят над 15 хиляди българи. Между 5 и 10 хиляди са и сезонните работници, прехранващи се предимно от бране на маслини, грозде, портокали и работа в оранжерии, както и работа в хотели.

Консулската служба ще работи всеки ден от 12 до 14 май с 1 час обедна почивка на адрес град Ираклио, ул. Софокли Венизелу № 43, (Стар зеленчуков пазар)

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Пустец в областта Мала Преспа

Резултатите от официалното преброяване са голям успех за българската общност в Албания

Българите са третото по численост малцинство в Албания – показват последните данни от преброяването на населението в балканската държава. Това са първите официални статистически данни за броя на българите там, тъй като малцинството ни беше официално..

публикувано на 03.07.24 в 15:30

Лятно училище по български език се провежда в Тирана

С подкрепата на Великотърновския университет "Св. св. Кирил  и Методий", от 1 до 25 юли 2024 г. в университета в Тирана за четвърта поредна година се провежда Лятното училище по български език , първата такава инициатива в Република Албания...

публикувано на 03.07.24 в 11:00

Български абитуриенти от Молдова посетиха парламента и правителството в Кишинев

Българчета от Тараклия – випускници на лицеите в района, посетиха Министерството на образованието на Молдова. Опознавателната визита в държавната институция за групата младежи беше организирана от Неправителствена организация "Център за граждански..

публикувано на 03.07.24 в 10:08