Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват преговори по транзита и логистиката на украински земеделски стоки

Снимка: mzh.government.bg

Българското и украинското министерство на земеделието започват изготвянето на съвместни механизми за действие при възникване на пазарни смущения, включително и резки промени в цените на слънчогледовото олио. За това се разбраха в София министърът на земеделието Явор Гечев и украинският му колега Микола Солски. Те обсъдиха извънредната защитна мярка на Еврокомисията за 4 селскостопански продукта от Украйна.

"България и Украйна могат да работят по намирането на трайни решения за ускорен транзит на селскостопански стоки към трети страни и да ги предложат на Еврокомисията", каза Гечев и увери, че се разработват логистични системи, така че коридорите на солидарността да заработят и изпълнят функцията, за която са създадени. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00

Повдигнати са обвинения срещу председателя на НД“ Русофили“ Златомир Дьовленски

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов са с повдигнати обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив. Вчера, 8 юли, двамата бяха арестувани по досъдебното производство на ДАНС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11