Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предимно слънчево в неделя

Снимка: БТА

През нощта ще преобладава ясно време. Минимални температури между 7° и 12°, в София - около 6°. В неделя, 7 май, ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на областта, след обяд - купеста. На отделни места, главно в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. Максимални температури - между 20° и 25°, малко по-ниски по морския бряг, в София 22°-23°.  

Над планините ще бъде предимно слънчево, главно около и след обяд с купеста облачност. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 7°.

На Балканите ще бъде предимно слънчево, след обяд над северозападната част на полуострова ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали и прегърми. По-интензивни ще са явленията в северната част на Румъния и в Словения. Температурите ще са от 19° в Истанбул до 26° в Белград и Скопие. В Европа най-студено ще е в Стокхолм, Варшава и Киев с температура 12°. Най-топло ще е в Мадрид - 27°.

Времето в други части на света. В Пекин ще е слънчево, с минимална температура 10° и максимална 27°. В Ню Йорк се очаква променлива облачност, живакът ще достигне максимум до 23°. В Мелбърн ще има променлива облачност и кратки дъждове, температури от 7° до 12°. В Йоханесбург се очакват температури от 9° до 23°, отново с променлива облачност и кратки дъждове. В Буенос Айрес ще е облачно и дъждовно с максимална температура 19°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54