Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишен шофьор уби момче и момиче при столично кръстовище

Снимка: БГНЕС

Момче и момиче загинаха, след като 18-годишен шофьор ги блъсна с колата си на тротоар близо до кръстовището на столичните булеварди “Сливница” и “Константин Величков”. Инцидентът е станал в полунощ.

Водачът е загубил контрол над автомобила, но не е пострадал. Той не е употребявал алкохол и наркотици, показват направените тестове на място. Предполага се, че неопитният шофьор не е забелязал готвещите се да пресекат на пешеходната пътека младежи.

Спирачният път е над 300 м, което говори за много висока скорост - със сигурност поне 100 км/ч, а може и нагоре”, коментира пред БНТ пътният експерт Диана Русинова.

От СДВР опровергаха появилите се информации, че преди трагедията водачът не е спрял за проверка и е последвала гонка с полицията.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Шествие на профсъюзите за Деня на труда

По повод отбелязвания днес международен Ден на труда КТ "Подкрепа" организира традиционното си празнично шествие в София. Шествието тръгва от 11 часа от столичния площад "Света Неделя" до музея "Земята и хората", където от 12:30 ще започне 9-часов..

публикувано на 01.05.24 в 11:09

България днес - 1 май 2024 г.

Без труд почивката не е сладка, казват старите българи. А и ако работата ви е нещото, което обичате, вие сте истински късметлии. Каквато е и младата Цвети Недкова, с която ще ви срещнем в празничното издание на "България днес". В него ще говорим още за..

публикувано на 01.05.24 в 08:00

Първомайски - за пазара на труда в България и влиянието на изкуствения интелект

Повече от 30 години, след демократичните промени у нас през 1989 г.,  Първи май продължава да е официален празник и неработен ден, но държавната власт вече не се ангажира с организиране на масови прояви, както е било навремето. По-възрастното..

публикувано на 01.05.24 в 05:30