Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на Европа радио гласът на Родопите празнува 7-и рожден ден

Снимка: Facebook/bnr.kardzhali

Регионалната радио станция на Българското национално радио в Кърджали празнува 7-и рожден ден днес. В България обичаме да казваме, че първите 7 години са най- важни – човек осъзнава себе си и научава основните правила на играта „Живот“. Това се отнася с пълна сила и за най-младия член в семейството на общественото радио в България. 

На 9 май 2017 година, в 9:00 ч. за първи път на честота 90 МHz прозвучава първата емисия регионални новини с водещ Станислава Георгиева. Ражда се Радио Кърджали, което успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели.  

Още от самото начало, специално място в програмата му заемат и емисиите на турски език, подготвяни от екипа на турската редакция на Радио България. Това са три часа дневно новини и актуална информация за живота в страната ни, разпределени в три емисии – сутрин от 8:00 до 9:00 часа, обедно време – от 13:00 до 14:00 часа и вечер- от 20:00 до 21:00 часа.  

Специален гост на тържественото отбелязване на 7-ата годишнина на БНР-Кърджали ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова, а генералният директор на БНР Милен Митев ще открие авторска изложба на фотожурналистите Мехмед Реджеб и Георги Аргиров. Под надслов "Очите на Родопите" те представят 60 репортажни и пейзажни фотографии, запечатали живота в този живописен район на България. 

Екипът на Радио България честити от сърце празника на колегите в Кърджали и им пожелава все така сърцато, отдадено и обективно да разказват за радостите и болките в живота на родопчани!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30