Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят Мария Габриел е кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС

Мария Габриел
Снимка: БГНЕС

Мария Габриел е кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента. Той припомни, че ресорът на Габриел в Еврокомисията са иновациите, научните изследвания, културата и младежта. "Теми, по които, мисля, всички ние имаме в програмите си написано доста", добави Борисов.

Има правни процедури, през които кандидатът да премине. Габриел сама ще провежда срещите с останалите формации, на които ще търси подкрепа за проектокабинета, като решаваща роля за техния избор ще има кандидатът за министър-председател, подчерта Борисов.

Предложението на ГЕРБ идва след като президентът Румен Радев заяви, че на 15 май ще им връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11
Награждаване във Велдховен

Нaционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05