Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече можем да резервираме чадърите на плажа чрез онлайн апликация

Снимка: БГНЕС

Това лято туристите ще могат да се информират и да резервират в реално време чадъри и шезлонги на българското Черноморие. Концесионери на морските ни плажове са изготвили приложение, което се очаква да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни. То може да бъде изтеглено чрез Google Play и App Store от всеки, който желае да го ползва. В момента няма друго подобно приложение, което с тези мащаби да информира потребителите за цените на плажните шезлонги и чадъри, научаваме от интервюна Симеон Цветков, председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове пред сайта bgtourism.bg. По този начин летовниците ще могат да проверят дали на даден плаж има свободен чадър, на коя линия е, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн. Така ще се избегне порочната практика за плащане на трети лица и безотчетни допълнителни таксувания.

Поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%. Очаква се най-високите цени на чадъри и шезлонги да са около 10-15 лева, които са съпоставими с тези на близките плажове по гръцкото крайбрежие, където цените са около 6-10 евро.

Най-евтино ще бъде на къмпинг Нестинарка, цената на чадър или шезлонг там ще е по 0,36 лв.

Вижте още:

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50