Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече можем да резервираме чадърите на плажа чрез онлайн апликация

Снимка: БГНЕС

Това лято туристите ще могат да се информират и да резервират в реално време чадъри и шезлонги на българското Черноморие. Концесионери на морските ни плажове са изготвили приложение, което се очаква да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни. То може да бъде изтеглено чрез Google Play и App Store от всеки, който желае да го ползва. В момента няма друго подобно приложение, което с тези мащаби да информира потребителите за цените на плажните шезлонги и чадъри, научаваме от интервюна Симеон Цветков, председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове пред сайта bgtourism.bg. По този начин летовниците ще могат да проверят дали на даден плаж има свободен чадър, на коя линия е, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн. Така ще се избегне порочната практика за плащане на трети лица и безотчетни допълнителни таксувания.

Поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%. Очаква се най-високите цени на чадъри и шезлонги да са около 10-15 лева, които са съпоставими с тези на близките плажове по гръцкото крайбрежие, където цените са около 6-10 евро.

Най-евтино ще бъде на къмпинг Нестинарка, цената на чадър или шезлонг там ще е по 0,36 лв.

Вижте още:

Съставил: Венета Николова

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На море и петанк в Шабла

Там където лъчите на изгрева докосват най-рано българската земя, забавната игра петанк и морето си дават среща. И точно там, вече двадесет години, приятелите на прочутия спорт с метални топки се събират на международен турнир. Всички те са привлечени..

публикувано на 05.07.24 в 10:40
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Нова вълшебна гледка към склоновете на Западни Родопи

В разгара на лятото търсим прохлада в планините, а месеците юли и август са най-натоварени за хотелите и местата за настаняване по горното поречие на Арда. Нова панорамна гледка ще привлича летуващите по пътеките на Западните Родопи. На 6 юли ще бъде..

публикувано на 29.06.24 в 09:15

Басейн, джакузи и батут за детето – българинът вече иска лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в началото на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се очертава като слаб месец за почивки у нас. Може би защото все повече сънародници предпочитат в началото на лятото да..

публикувано на 20.06.24 в 10:30