Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът Тодор Михалев играе на финал за СК по модерен петобой

Снимка: БФМП

Тодор Михалев участва днес, 13 май, в заключителния етап на Световната купа по модерен петобой в София, в 16ч. Българинът започна от първата позиция, като временен лидер след първите две дисциплини - фехтовка и плуване. Отлични четири стрелби и също толкова добро бягане на 5 х 600 метра му отредиха заслужено първото място и класиране за големия финал. С победата си, Михалев затвърди успешното представяне до момента на българския национален отбор на първенството, на което страната ни е домакин.

Световната купа в София е квалификация за Олимпиадата в Париж през 2024 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 12

В дванайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: С какво българчета от чужбина свързват България – в контекста на резултатите от приключилите конкурсите за деца на Изпълнителната агенция за българите в чужбина;..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50

България днес - 7 август 2024 г.

С темите в "България днес" правим опит да вървим срещу клишетата и вечното мрънкане, че нищо хубаво не се случва по нашите географски ширини – ще разберем защо Монтана разбива мита за бедния Български Северозапад, пагубно ли е за рибарите..

публикувано на 07.08.24 в 19:00