Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Венерианецът" на Обичайните заподозрени жадува да емигрира на Земята

Снимка: Facebook / Stefan Valdobrev

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени отново са тук с поредния сингъл от албума "Жълт код" – първият албум, за който Стефан Вълдобрев кани всеки от Обичайните заподозрени да предложи собствени композиции. Това е "Венерианецът" – песен, в която текстът на най-аналоговия човек Стефан Вълдобрев (както той сам се определя) се съчетава с музиката на китариста Мирослав Иванов, известен с пристрастията си към космическите теми. Ето каква казва той за "Венерианецът":

"Аз отдавна исках да имаме едно такова седемдесетарско рок парче, това беше основната идея. Стана много набързо, хвъркато, общо взето се изля от раз. Стефчо написа много хубав текст – шеговит, който отива и на бандата, и на музиката. И съм много доволен от резултата"- обяснява Мирослав Иванов.

Макар и шеговит, този текст задава въпроси, които напоследък вълнуват повечето от нас – какво се случва със Земята, все така привлекателно място за живот ли е тя? Според Стефан Вълдобрев – да:

"Аз мисля, че да. През цялото време обръщам нещата и си представям този наш порив с космически ракети към Марс, към Луната. Аз мисля, че е точно обратното – извънземните, които са там, просто жадуват да емигрират на нашата планета. Земята е най-прекрасното място в цялата вселена, аз съм убеден в това. И си струва да си я обичаме и да си я пазим."

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15