Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистите от БНР излизат на протест за достойно възнаграждение

Снимка: БНР

Служителите в Българското национално радио днес ще протестират с искания за по-добри условия на труд и за достойно възнаграждение. КНСБ заедно със синдикалните организации и професионалните обединения в БНР организират митинг “За достойно заплащане на работещите в Българското национално радио”, който ще се състои на кръстовището в близост до сградата на БНР. Там ще има разположено импровизирано протестно студио и думата ще бъде давана на хората от радиото. 

“С годините се е натрупал все по-голям проблем с финансирането на БНР, който лека-полека води до това, че възнагражденията изостават сериозно от средното ниво за София. Същото важи и за колегите ни в страната, в регионалните програми”, коментира пред БТА генералният директор и председател на управителния съвет на БНР Милен Митев. Той изтъква, че все по-трудно се намират нови хора и се мотивират служителите в радиото, затова и се надява Народното събрание да обърне внимание на този проблем.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30