Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВСС обсъжда скандала в прокуратурата, главният обвинител излезе в отпуск

Снимка: БТА

Жалко и не съм допускала, че в държава-член на ЕС, трябва да се върнем десетки години назад и да водим отново битка за независимост, каза председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова пред журналисти преди началото на заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет(ВСС).

Предложението на шестима колеги за предсрочно освобождаване на главния прокурор ни поставя в началото на процедура, а тази законова възможност е изключително лаконично формулирана, добави Захарова. Всички членове на ВСС да бъдат максимално дистанцирани, за да можем все пак да вземем решение, което ще установи истината в максимална степен и ще се опита да предотврати настоящата криза, която може и да се задълбочи, призова Захарова.

Главният прокурор се включи в пленума онлайн и обяви, че излиза в отпуск по лични причини.

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла сряда

В сряда, 25 септември , ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще..

публикувано на 24.09.24 в 19:45

Ръст от 5% на чуждестранните туристи през настоящата година

От началото на годината 10,7 млн. чужденци са посетили страната ни, съобщи пред БНР Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Това представлява 5 процента ръст спрямо 2023 година. Според Румен Драганов 2024 г. се..

публикувано на 24.09.24 в 16:28

В системата на образованието прозират и болните места на обществото ни

След първия учебен ден за учениците в България – 15 септември – идва ред да започне новата учебна година и за студентите, тъй като повечето висши училища у нас отварят врати на 1 октомври. В този промеждутък от около две седмици можем да..

публикувано на 24.09.24 в 11:10