Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВСС обсъжда скандала в прокуратурата, главният обвинител излезе в отпуск

Снимка: БТА

Жалко и не съм допускала, че в държава-член на ЕС, трябва да се върнем десетки години назад и да водим отново битка за независимост, каза председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова пред журналисти преди началото на заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет(ВСС).

Предложението на шестима колеги за предсрочно освобождаване на главния прокурор ни поставя в началото на процедура, а тази законова възможност е изключително лаконично формулирана, добави Захарова. Всички членове на ВСС да бъдат максимално дистанцирани, за да можем все пак да вземем решение, което ще установи истината в максимална степен и ще се опита да предотврати настоящата криза, която може и да се задълбочи, призова Захарова.

Главният прокурор се включи в пленума онлайн и обяви, че излиза в отпуск по лични причини.

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54

Предупреждение за опасни горещини е подадено за цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 17° и 25°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 10.07.24 в 19:10
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28