Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои 120-ото издание на Празник на розата в Казанлък, а градът ще има нова "Царица Роза"

Снимка: БГНЕС

Петдесет и петото издание на конкурса "Царица Роза 2023" е на 19 май, в Дома на културата "Арсенал" в гр. Казанлък. Организаторите от Общината в "Долината на розите" са подготвили изненада с предварително представяне на кандидатките за царската корона във фоайето на Дома на културата. А за да достигне до повече хора, представлението с избора на Царица Роза и нейните подгласнички, ще бъде излъчвано на големи видеостени и ще може да се наблюдава от площад „Севтополис”.


След приключване на конкурса, на сцената на площада, новоизбраната Царица Роза ще бъде представена на казанлъчани и гости на града. Тази година, в началото на месец юни, предстои 120-ото издание на Празника на розата в Казанлък. Там 55-та победителка в конкурса "Царица Роза" и нейните подгласнички ще бъдат със съвсем нови рокли, подготвени от дизайнера Жени Живкова.

Тази година, в кулминацията на празника, когато по традиция през града минава Карнавалното шествие, местни читалищни формации ще участват с авторски костюми, характерни за фолклора на побратимените на Казанлък градове от чужбина.

Снимка в текста: община Казанлък


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30