Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Недей да правиш така" - вдъхновена от златната епоха на диско музиката

Снимка: Facebook / Poli Genova

Един от най-успешните артисти на българската музикална сцена – Поли Генова, която през 2016 г. спечели за България престижното четвърто място на Евровизия с "If Love Was a Crime" (Ако любовта беше престъпление), издаде нова песен - "Недей да правиш така".

Докато Поли обикаля Европа, пеейки пред многохилядна публика в Барселона, Варшава и Мадрид, тя създаде песен, вдъхновена от носталгията по златната епоха на MTV.

"Недей да правиш така" е на български език и следва линията на диско звученето, което е характерно за Поли в песните ѝ през последните години. Нейни автори са Щерион Пилидов и Елена Сиракова. Видеото към сингъла е режисирано от Вито Бонев. Абстрактните му и креативни похвати пресъздават перфектно духа на 90-те години. Целият клип е заснет на видео касети, постигайки този невероятно автентичен и носталгичен ефект. Самата Поли сменя няколко различни и непоказвани от нея досега визии.

Сингълът ще бъде част от новия албум на Поли Генова, с който се очаква да зарадва своята публика в края на годината.


За вълнението около създаването на песента Поли споделя: "Този свеж и различен проект, инспириран от музиката на края на 80-те и 90-те години, ни потапя в енергията, която ни кара да танцуваме в ритъма на диското! Благодаря на целия екип, с който работихме с огромно желание, вложихме цялото си вдъхновение и създадохме една малка музикална машина на времето. Песента и видеото се допълват перфектно и са подарък за всички, които отдавна чакат песен на български език от мен."

Преди дни Поли Генова бе специален гост на събитие, организирано от Българското училище "Иван Станчов" в Лондон по случай 35-ия му рожден ден, където пя пред ученици и гости в една от залите на катедралата "Св. Петър" на Нотинг Хил. Сред гостите бяха Княз Борис Търновски, наследник на българската монархическ традиция, и принц Кирил.

BBC радио излъчи специален епизод, посветен на Евровизия, в който Поли гостува на британската суперзвезда Сам Райдър и подкастът му "Music Life", който се слуша от повече от 98 милиона души по целия свят.

Рухва бавно мостът помежду ни Играеш си с ума ми Докога така? Мислиш, всичко ти е позволено Всеки път е за последно, но не става така Как беше хубаво преди, но споменът почти избледня Давам последен шанс преди да затворя тази врата Недей да правиш така Чуплива е любовта Обичам те, но запомни - не на всяка цена.


Редактор: Диляна Трачева

Снимки: Facebook / Poli Genova

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25