Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уличното изкуство със свой тридневен празник в столицата

Снимка: БТА

Столичният площ “Славейков” от днес до неделя става сцена на първия фестивал на уличната градска култура Street Music Fest. Според организаторите от Mish Mash Fest това ще бъде цветен и весел форум с много музика, фотография, циркови, танцови и театрални изпълнения.  

Фестивалът ще даде изява на най-разпознаваемите лица на софийската улична музикална сцена – китаристи, цигулари, акордеонисти, саксофонисти, певци. Ще има също така тур до емблематични произведения на изкуството в града и изложба с творби на улични артисти, както и мастър клас по улична фотография на Иван Шишиев, популярен с “Етюдите на София”. Освен да въведе желаещите в тънкостите на това изкуство, фотографът ще покаже и свои творби на изложба “Под небето на София”. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Найден Тодоров

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според..

публикувано на 10.07.24 в 12:25
Проф. Красимир Станчев

Проф. Красимир Станчев: С езика човек може да си служи за всякакви цели – от най-миролюбиви до обявяването на война

" Гаснещият огън често пъти се разгаря отново благодарение на няколко оцелели въгленчета." С тези топли думи професорът по славянска филология Красимир Станчев вдъхва надежда, че изтляващият интерес към българската азбука, българския език и..

публикувано на 09.07.24 в 10:40

Отдаваме почит на патриарха на българската литература Иван Вазов

Националният литературен музей отбелязва 174 години от рождението на Иван Вазов. Честването преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото“, публикуван през 1894 г. от издателство "Т. Ф...

публикувано на 09.07.24 в 09:15