Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Български събор "Нишка от корен" ще се проведе в Мюнстер

Снимка: Малката България

Традиционен български събор, наречен "Нишка от корен", ще се проведе днес в гр. Мюнстер, Германия. Организатор на събитието е Българското културно сдружение "Малката България". Сред официалните гости на събитието ще е генералният консул на България във Франфуркт на Майн Неделчо Михайлов. Публиката ще се наслади на изпълненията на народната певица Валя Балканска и гайдарите Петър Янев, Стоян Янев и Даниел Караасенов, на танцов състав “Дунав”, Дюселдорф, Германия, с главен ръководител Ирина Стефановa, танцов състав „Траки“, град Бремен, и др. Ще има и софра с вкусни български погачи и баници.

Още от категорията

Българи от Ню Йорк празнуваха Деня на независимостта с външния ни министър

Генералното консулство на България в Ню Йорк стана домакин на емоционална българска вечер. По повод Деня на независимостта, десетки българи и техните семейства се срещнаха с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, информират от..

публикувано на 23.09.23 в 19:10

Българското гражданство ще се връчва със специална церемония

Отказалите се доброволно от българско гражданство няма да имат право на възстановяване, решиха депутатите на първо четене за промените в Закона за българското гражданство. Натурализация ще получават само неосъждани за престъпление от общ характер...

публикувано на 21.09.23 в 13:23

Вече има и втори обвиняем за побоя над Християн Пендиков в Охрид

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното българско сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено. Този път причината е протест на работещите в съдебната система в Северна Македония. Адвокатът на обвинения за..

публикувано на 21.09.23 в 13:16