Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златните ни гимнастички с три титли на европейското в Баку

Снимка: Анна Недкова - БФХГ

Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку се превърна в триуф за българските състезателки, които завоюваха златните медали във всички изиграни категории. Най-напред Боряна Калейн спечели титлата в многобоя в индивидуалната надпревара и след 29 г. страната ни отново има абсолютен шампион. Трета пък остана Стилияна Николова, изпреварена от италианката София Рафаели с едва 50 стотни.

Ансамбълът ни в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова също заслужи златото в многобоя.

Всички отличени гимнастички заедно с индивидуалната състезателка Ева Брезалиева се окичиха със златните медали и в отборната надпревара.

Боряна Калейн

"Искам да посветя този медал на себе си, защото минах през много трудни неща. Да, имаше много хора, които ме подкрепиха, за което съм им страшно благодарна, но в крайна сметка аз самата успех да намеря сили да продължа", каза Боряна Калейн след награждаването.

Българският отбор до момента има седем медала от шампионата в Баку заедно със спечелените два златни и един сребърен от ансамбъла ни за девойки. Днес българските момичета в индивидуалното и в ансамбъла ще спорят за отличията във финалите на отделните уреди. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59

Пострадалите при пожарите ще могат да се настаняват и в хотели като украинските бежанци

След тежки дни на битка с огъня пожарната обстановка в страната ни е овладяна. Няма опасност от разпространение на пожара, възникнал на гръцка територия в близост до българо-гръцката  граница. От наша страна са осигурени и разположени достатъчно екипи и..

публикувано на 24.07.24 в 13:50