Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел връща изпълнен мандата за проектокабинет

Мария Габриел и Румен Радев
Снимка: БТА

Номинираната за премиер Мария Габриел днес в 15,00 ч. ще представи на президента Румен Радев структурата и състава на предложения от нея кабинет. “Очаквам ГЕРБ–СДС да дойдат с изпълнен мандат, след което ще издам указ ”, заяви държавният глава. По думите му, лансираната идея за конституционно правителство е добра, но най-напред трябва да се събере обикновено мнозинство, за да се състави кабинет.

Подкрепа за проекта на Габриел изразиха от ДПС и “Има такъв народ”, но не достигат пет гласа, за да има избрано редовно правителство. “Продължаваме промяната – Демократична България”, “Възраждане” и БСП декларираха, че няма да гласуват за кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34