Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Илияна Йотова чества 24 май в българското училище "Родна стряха" в Арадипу

Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза заедно с учениците и учителите от българското училище “Родна стряха” в кипърския град Арадипу предстоящия Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Тя благодари на преподавателите за родолюбивата им дейности и им благодари, че учат децата на българско четмо и писмо, да познават своите корени и да бъдат добри хора.

“Вашата дейност е най-добрата визитна картичка на България”, подчерта вицепрезидентът.

По-рано днес Илияна Йотова разговаря с представители на български училища и културни сдружения от околността. В срещата участваха и представител на кипърското образователно министерство и заместник-кметът на Ларнака.

БНР подкасти:

Още от категорията

Деси Добрева

България се представя на световен културен фестивал във Вашингтон

Световния културен фестивал във Вашингтон, който приключва на 2 октомври, преминава и с българско участие. Във Вашингтон пред Капитолия прозвучаха българските "101  гайди" от Чикаго, ръководени от Кирил Кетев, танцуваха българските фолклорни състави от..

публикувано на 01.10.23 в 10:09

Онлайн курс за християнска вяра за българите в чужбина

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний се организира онлайн курс за сънародниците ни в чужбина за запознаване с основите на християнската вяра. Това съобщава на Фейсбук страницата си Българската православна църковна община..

публикувано на 30.09.23 в 12:15

Изнесени консулски дни в Атланта

На 13 и 14 октомври консулската служба към българското посолство във Вашингтон ще проведе изнесени консулски дни в Атланта. Дните се организират по молба на голям брой наши сънародници от района на щата Джорджия, съобщават от посолството на България в..

публикувано на 29.09.23 в 00:06